Ένα σημαντικό μάθημα Ιστορίας

Την Τρίτη 25/10 στην Αγορά Αργύρη ο κ. Παντελής Κυπριανός, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της πόλης μας, μίλησε στους μαθητές και στις μαθήτριες της Γ τάξης για τον Εθνικό Διχασμό του 1916. Αναβιώσαμε το ιστορικό γεγονός που επηρέασε την πορεία της χώρας μας για πολλά χρόνια, μαθαίνοντας τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε. Οι μαθητές και οι μαθήτριες αναζήτησαν με την καθοδηγηση του κ. Κυπριανού τα κίνητρα των πρωταγωνιστών του Εθνικού Διχασμού καθώς σε λίγο καιρό θα μπουν στην θέση τους, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος που θα πραγματοποιήσουμε.

Ο Ίων Δραγούμης, η Πηνελόπη Δέλτα, ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Ιωάννης Μεταξάς, ο Εμμανουήλ Μπενάκης και πάνω απ’ όλους ο Λαός χωρισμένος σε βενιζελικούς και βασιλικούς θα ανέβουν στην σκηνή ζωντανεύοντας εκείνες τις ημέρες που η χώρα μας για άλλη μια φορά ταλανιζόταν από ενάντιους ανέμους…

Την εκδήλωση παρακολούθησαν η Δντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Ευγενία Πιερρή, ο Υπεύθυνος των Πολιτιστικών Προγραμμάτων Δευροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γιάννης Βλάχος, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων Π.Ε.Κ.Ε.Σ Δυτ. Ελλάδας, κ. Ευφροσύνη Κωσταρά, η κ. Μαρία Κονδύλη ΠΕ11, η κ. Καγκελάρη Αδαμαντία ΠΕ04. 02 και η κ. Αδαμοπούλου Αθηνά ΠΕ79.01 η οποία στην Δραματοποίηση με την μουσική θα γεφυρώσει το χάσμα που άνοιξε ο Εθνικός Διχασμός.